15 részlet, mely bizonyítja, hogy a rajzfilm készítők szívüket-lelküket kiteszik a mesék elkészítése során

Mindegyik Disney mesének megvan a maga célja, hogy a karakterek mit és miért csinálna. Vegyük például Miguelt a “Coco” című meséből, ő fellázad családja ellen, hogy visszaadja a zene szeretetét és bebizonyítsa, nagyapja nem volt egy alantas gazfickó. A “Fel” című rajzfilmben Carl mérföldeket utazott azért, hogy teljesítse elhunyt felesége, Ellie álmát. A legtöbb Disney rajfilm valamilyen különleges és tanulságos történetet akar nekünk elmesélni, és miközben belemerülünk a cselekményekbe, az apróbb részletek teljesen elkerülik a figyelmünket. A mostani posztunkban olyan különleges pillanatképeket mutatunk be, melyek bizonyítják, hogy a rajzfilm készítők szívüket-lelküket beletették ezek elkészítésébe.

1, A “Verdák” című mesében a hegyeknek olyan formája van, mint a kiállításon álló autóknak.

2, A felhőknek pedig olyan alakja van, mint a gumiabroncs nyomnak a porban.

3, A “Toy Story 2” bemutatójában a csillagos égbolton kirajzolódik a Pixar cég ikonikus lámpája.

4, A “Zootropolis – Állati nagy balhé” című mesében Nicknek a zsebkendője a kiskori cserkész egyenruhájából való.

5, Az “Aladdin” című mesében Genie arról énekel, hogy Ali babának negyven rablója volt és Seherezádának 1000 meséje. Voltaképpen Seherezádénak 1001 meséje volt, melyből az egyik volt Aladdin története.

6, Genie szintén az “Aladdin” mesében balról jobbra írja az arab szavakat, holott azt jobbról balra kell.

7, “A hercegnő és a béka” című mesében Dr. Facilier árnyékában koponyák jelentek meg.

8, A “Fel” című mesében Carl Fredricksen azért tűnt annyira szögletesnek, mert nagyon makacs volt és ragaszkodott a házához. Ezzel szemben Russel pont ellenkezőleg, ő olyan volt mint egy kedves kis léggömb, pont mint élénk természete.

9, Carl gyerekként és fiatalon viszont egyáltalán nem tűnt kocka formájúnak, ez pedig azért lehetett mert akkoriban sokszor kereste a kalandokat.

10, A “Szörny Egyetem” című mesében az egyik névjegykártyán a valódi Pixar Animation Stúdió címe szerepelt.

11, A “Toy Storyban” a Woody háta mögötti polcon olyan könyvek sorakoznak, melyek valódi Pixar rövidfilmek.

12, Az “Agymanók” című filmben az érzelmeket kifejező karakterek nem árnyékkal rendelkeznek, hanem szó szerint fluoreszkálnak.

13, A “Ralph lezúzza a netet” című mesében, amikor a Disney hercegnők megmentik Ralphot, a háttérben meséik mashupja szól.

14, A “Szörny Rt.” című mesében Boo szobájában A Toy Storyból ismert játékok láthatók.

15, A “Mulan” című mesében csak a rajzfilm első felében vannak a dalok, pontosabban addig, míg a falut le nem égetik. Ezt azért csinálták, hogy onnantól mindenki komolyabban vegye a történetet.

Ti tudtatok erről?