16 zseniális kép, ami igazolja, hogy Japán tényleg a legmenőbb országok közé tartozik

Mindenki tökéletesen tisztában van vele, hogy Japán az egyik legfejlettebb országok közé tartozik, aki innovációival le tudja venni az embereket a lábáról. A helyiek életmódja és szokásai nyomot hagynak a turistákban és a külföldi országokból érkezőkben ezért is örvend akkora népszerűségnek. Nem egy és nem kettő szokatlan tárgyuk, termékeik és vendéglátó egységük van, amit a nyugati országokban élők szívesen fogadnának hazájukban. Mostani posztunkban olyan fotókat szedtünk össze, melyek igazolják, hogy Japán tényleg a legmenőbb országok és talán a legbiztonságosabb országok közé tartozik.

1, Tokióban olyan játszóterek vannak, melyekre fűtőberendezéseket telepítettek, hogy amíg a gyerekek játszanak a szülők ne fagyjanak meg a hidegben.

2, Ha hiszed, ha nem ez nem elégetett pirítós, hanem bambusz szénből készült kenyér, ami egyénként nagyon puha és omlós. Ilyet legelőször Tokióban ettem.

3, A kirándulások során a gyerekeknek nem kell amiatt aggódniuk, hogy valaki felmarkolja és elviszi a cuccaikat. Ők nyugodt szívvel hagyják egy adott ponton a hátizsákjaikat, és mikor percek múlva visszamennek értük még mindig ott lesznek.

4, Nincs tolakodás a tömegközlekedési eszközöknél. Az utasok libasorba beállnak egymás mögé és türelmesen kivárják, míg felszállhatnak rájuk.

5, Egy gyalogátkelőhely, ami olyan zseniálisan van megcsinálva, amit még éjszaka sem lehet figyelmen kívül hagyni.

6, Bizonyára mindenki hallott arról, hogy Japánban automatákból lehet venni élelmiszereket. Van olyan, amiből zöldségeket és van olyan amiből szeszes italt lehet vásárolni.

7, Egy kerékpár anya vagy apa illetve két gyermek számára. Ezeket a közlekedési eszközöket azok használják, akiknek nincs autójuk. A legidősebb gyermek ül leghátul a legfiatalabb pedig a kormánykeréken.

8, A zöld és a fehér vonal azt az útvonalat jelöli, amin a gyerekek szoktak iskolába menni.

9, A japán taxikban fehér csipke van az üléseken, ami megóvja a kárpitot a piszoktól. Mivel ezt gyakrabban lehet mosni, ezért soha nem fogsz olyan taxiban utazni, ami piszkos.

10, Japánban vannak speciális kávézók, ahova a vendégek bevihetik a macskájukat.

11, Az éttermekben az asztalok alá egy kosarat tesznek, amibe a hölgyek beletehetik a táskájukat. Ez azért jó mert így helyet spórolnak az asztalon.

12, A japán szupermarketek időnként megváltoztatják a sorok elrendezését és a termékeket is átköltöztetik, ezért a bevásárlókosarakra mindig egy aktuális térképet tesznek, aminek segítségével egyszerűbben meg lehet találni az árukat.

13, Minden boltban van fehér ing, ha valamilyen vészhelyzet állna fenn, például leöntötted, leetted, elszakítottad…stb.

14, Japánban ha valaki elalszik a metrón, szívfájdalom és mindenféle aggodalom nélkül ki meri tenni a telefonját a padlóra, ugyanis senki sem fogja elvinni.

15, Japán utcáin és metróállomásain össze lehet futni jelmezbe öltözött emberekkel. Náluk ez nem annyira fura, mint például a nyugati kultúrában.

16, A japán építményeknek van egy speciális zajdetektoruk, ami ha túllépi a megengedett értéket, akkor pénzbírságot kell fizetnie a tulajnak.

Szerinted is érdekes hely a felkelő nap országa?