8 híresség, aki vagyona java részét az emberek megmentésére fordítja

Annak ellenére, hogy a legtöbb híresség milliókat, milliárdokat keres nem veri el luxuscikkekbe, ingatlanokba, autókba, utazásokba és a többi. Vagyonuk java részét sokkal hasznosabb dolgokra költik például alapítványokba fektetik és jótékonysági szervezeteknek adják, hogy embereken, gyerekeken segítsenek. Mostani cikkünkben olyan hírességeket hoztunk el, akiknek feltett szándéka, hogy segítse az emberiséget és azokat a családokat, akiknek nincs annyi pénze, hogy a sajátos nevelési igényű, illetve a súlyos betegségben szenvedő gyermekükről gondoskodjanak vagy a szükséges orvosi kezeléseiket finanszírozzák.

1, Gosha Kutsenko – színész

Gosha Kutsenko egy ukrán származású színész, vagyona jelentős részét az “Egy lépést együtt” alapítványba fekteti. Ez a szervezet Gosha saját tulajdonában van és olyan gyermekeken segít, akik agykárosodásban szenvednek. 2011-ben alapított meg és azóta rendez jótékonysági bálokat, koncerteket ahova jó pár híresség is eljön.

2, Natalja Mihajlovna Vogyanova – színésznő, topmodell

Az orosz származású színésznő is létrehozott egy alapítványt, mely a “Nyílt szívvel” nevet viseli. A színésznő tevékenysége egész Európaszerte ismert. Az alapítvány célja, hogy játszótereket építsenek, illetve orvosi, jogi valamint pszichológiai támogatást nyújtson a fogyatékkal élő gyermekes családok számára. Nemcsak bálokat, hanem sporteseményeket is rendszeresen szervez, ahova mindig érkeznek más hírességek is.

3, Konstantin Khabensky – színész

Újabb alapítványt üzemeltető személy, aki leginkább a rákos betegségben szenvedő gyerekeket segíti. Ennek a szervezetnek hála, 2013-ban összesen 130 kisgyermek életét tudták megmenteni. Azért vágott bele ebbe a színész, mert úgy gondolja, hogy nincs fontosabb, mint egy ember élete. Elmesélte, hogy felülmúlhatatlan érzés az, mikor meglátja az édesanyák tekintetét. Az ő örömük okoz neki örömöt.

4, Csulpan Hamatova – színésznő

A népszerű színésznő, még 2006-ban alapított meg az “Adj életet” nevű alapítványát, ami onkológiai és hematológiai betegségtől szenvedő gyermekeken próbál segíteni. A színésznő maga gondoskodik arról, minden szükséges berendezés meglegyen, ami segíti az orvosok munkáját. Sőt, olyan önkéntes csoportokat is felkeres, akik hajlandók vért adni, illetve, akik szociális segítséget nyújthatnak a kicsiknek.

5, Keanu Reeves – színész

Keanu Reeves egy rendkívül szerény ember, akit nem igazán vonz a luxus világa. Nincs saját kocsija, mert tömegközlekedéssel jut el A-ból B pontba. Ebből kifolyólag többször találkozik hajléktalan emberrel, akiken mindig szokott segíteni, sőt beszélgetni is szokott velük. Miután óriási vagyonra tett szert, akkor sem vett egy kacsalábon forgó házat, hanem lakást bérelt.

Olyan alapítványt hozott létre, ami a rákos betegségben szenvedő kisgyermekeket segíti. Tudja, milyen egy ilyenen végigmenni, ugyanis testvére leukémiás volt. Ezen kívül környezetvédelmi projektekben is részt vesz, valamint küzd az állatok jogaiért.

6, Leonardo DiCaprio – színész

Az óriási vagyona ellenére is úgy érzi az Oscar díjas színész, hogy a pénz bizony nem boldogít úgy, ahogy kellene. Még a 90-es évek végén hozta létre saját alapítványát, illetve 30 szervezetnek adományozott 15 millió dollárt.

7, Katalin cambridge-i hercegné

Rengetegen támadták már Katalin hercegnét azért, mert nem a király protokoll szerint viselkedik, öltözködik, viszont őt cseppet sem izgatják a negatív kritikák. Ahelyett, hogy méregdrága ruhákban járkálna, azt a pénzt inkább sokkal értelmesebb és hasznosabb dologba fekteti. Például férjével együtt rengetegszer szoktak pénzt adományozni különböző szervezeteknek.

8, Angelina Jolie – színésznő

Már akkor érdeklődést mutatott a jótékonykodás iránt, amikor a Tomb Raider című filmet forgatták. Amikor meglátta a forgatás során Kambodzsában, hogy milyen körülmények között élnek az emberek, hatalmas összegeket adományozott, hogy segítse őket.

Ezután több alapítványt is létrehozott, és az egyikkel például az afrikai származású gyermekeken segített. 2013-ban humanitárius „Oscar” díjat kapott tevékenysége végett.

Na mit szóltok?