Leleplezzük a leghíresebb bűvésztrükköket – Íme a részletek!

Bármennyire is szeretnénk, sajnos varázslat nem létezik. Még a világ legprofibb bűvészei is jól begyakorolt trükköket alkalmaznak annak érdekében, hogy elkápráztassanak minket. Ezeknek a pontos menetét azonban, rajtuk kívül valószínűleg senki sem ismeri. Cikkünk elolvasása után viszont, te is minden részletét tudni fogod a világ kilenc leglátványosabb bűvésztrükkjének.

Darcy Oake-féle galamb illúzió

A kanadai férfit a Britain’s Got Talent című műsor nyolcadik évadjában ismerhette meg a világ, méghozzá azáltal, hogy egy papírdarab elégetése után a semmiből galambokat varázsolt elő.

De vajon, hogyan csinálta?

Oake egy úgynevezett piropapírt használt a trükkhöz, ami egy speciális anyagból készül, ennek köszönhetően pedig rendkívül gyorsan és nagy fénnyel ég. Ez a gyors villanás segít elterelni a nézők figyelmét, ezalatt a rövid idő alatt pedig a bűvész egyszerűen a kabátja titkos zsebéből előhúzza a galambot és már kész is a trükk, a közönség tapsol.

A pakliból kiemelkedő kártya

Ennél a bűvésztrükknél egy kiszemelt választ egy kártyát a pakliból. Ezt követően a művész visszakéri az adott lapot a nézőtől és visszateszi a pakliba. Aztán a néző által választott kártya kiemelkedik a többi közül. Mégis hogyan lehetséges ez?

A trükk nem is olyan nehéz, mint gondolnánk. A bűvész egy apró mágnest helyez a kártyalapra, amikor azt a néző visszaadja azt neki. Aztán a paklit lazán tartva egy másik mágnes segítségével kelti azt az illúziót, hogy a kártya önmagától emelkedik ki a pakliból.

Üdítő a kártyán

A bűvész egy szimpla kártyán egyensúlyoz egy alumíniumdobozos üdítőt. A trükk nagyon egyszerű, ugyanis a kártyalap egy T alakot formáz, ami rendkívül könnyen képes megtartani egy üdítős dobozt.

Telefon az üvegben

Napjainkban egy népszerű utcai trükknek számít. A bűvész egy műanyag dobozba vagy palackba varázsolja egy néző telefonját. De hogyan?

A trükk többféleképpen is elvégezhető, de mindenképpen speciális felszerelést igényel. A leggyakrabban használt és legegyszerűbb megoldás az, amikor a bűvész ál-ujjat alkalmaz, amin egy apró, de rendkívül éles penge található. Amíg eltereli a nézők figyelmét, addig vág egy akkora nyílást a palackon, amin a telefon átfér és hopp, máris a palackban van.

Elforgatott telefon

Dynamo mutatta be először ezt a bűvésztrükköt és hatalmas sikert aratott vele. A bűvész egy néző iPhone-ját veszi igénybe hozzá és látszólag 180 fokkal elfordítja a telefon egyik felét. Hogyan teszi ezt ilyen egyszerűen?

A bűvész tulajdonképpen semmi mást nem tesz, mint egy iPhone matricát ragaszt a készülék képernyőjére és egy látványos mozdulattal megfordítja azt. A képernyő felét kitakarva azt az illúziót kelti, hogy a felénél eltekerte a telefont.

Jamie Raven-féle citromtrükk

Raven szintén a Britain’s Got Talent című tehetségkutató műsorban tűnt fel. Alicia Keys-t kérte meg, hogy egy papírra írja rá a nevét, majd elvette azt az énekesnőtől. Ezt követően arra kérte, hogy nyissa ki azt ajándékdobozt, amit elé tett. Abban volt egy zsák, a zsákban pedig egy citrom. A citromot félbevágva pedig újra előkerült az Alicia Keys által aláírt papír.

Íme a trükk megoldása! A bűvész megmutatta a közönségnek a papírt, majd elrejtette azt. Viszont, amikor kivette a dobozból a citromot, egy kivágott lyukon keresztül beletette a papírt. Így úgy tűnt, mintha az aláírt papír mindvégig a citrom belsejében lett volna.

Vízből jégkocka, egy szempillantás alatt

A bűvész egy kevés vizet tölt egy bögrébe, majd pár pillanattal később egy jégkocka esik ki belőle. Vajon hogyan?

A trükk nagyon egyszerű. A jég már eleve a bögrében van, egy nagy nedvszívó-képességű szivaccsal egyetemben. Mivel a szivacs könnyedén felszívja a vizet, így amikor az illuzionista elfordítja a bögrét, már csak a jég esik ki belőle, ennek köszönhető az az illúzió, mintha a jég egy pillanat alatt megfagyott volna.

Átkelés a falon

A bűvész egy tömör betonfalon megy keresztül, mégpedig úgy, hogy eltűnik a fal egyik oldalán, majd másodpercek múlva visszatér annak másik oldalán.

A trükk megoldása egy félbehajtható paravánban rejlik, ugyanis a bűvész emögött bujkál. Az asszisztensek segítségével jut a fal túloldalára a paraván mögött rejtőzve, így teljesen olyan, mintha magán a betonfalon kelt volna át.

David Copperfield-féle halálfűrész

Ez David Copperfield legnépszerűbb bűvésztrükkje. Ehhez egy segédet használ, aki a trükk során saját alsó részét játssza a képen látható módon. A körfűrész egy a segéd és a Copperfield közötti vékony résen halad át, így azt az illúziót kelti, mintha a bűvészt éppen félbevágta volna.